Senyores, senyors, estem Energètics!

25/10/2019 | Bloc

Discurs d’Antoni Abad, president de la patronal Cecot a la 25a edició de la Nit de l’Empresari sota el lema Empreses sostenibles | Governs responsables | Transformació digital

A la Cecot quan mirem l’horitzó veiem cel blau i núvols, alguns molt grisos, però la nostra mirada irradia llum. Estem en creixement, a un interanual del 2% i l’Eurozona ho fa a l’1,2%. En creació d’empreses, Catalunya ha crescut un 2,85% i el volum de capital desemborsat ha crescut un 79%; el creixement de vendes a l’exterior fins el mes de Juliol és del 2,8%, el 2% a l’Estat. I sí, hi ha una moderació del creixement, tant aquí com a nivell mundial. Clamem perquè estem faltats d’actuacions, però reconeixem que no estem rodejats de bombolles econòmiques.

Per tant, la normalitat en els nostres comportaments és vital. El nostre esforç en el treball i els nostres hàbits de compra, inversió o temps de lleure suposen el gruix del diner que fa córrer l’economia.

Alhora exigim implementar totes aquelles actuacions pendents en àmbits com les inversions, legislacions o les actituds que impactarien positivament en les nostres decisions econòmiques i, com a conseqüència, en la sostenibilitat de les empreses, és a dir, en l’economia que volem ajudar. Posar solucions quan les coses encara van bé és d’intel·ligents.

Els països, com les empreses, per garantir la seva sostenibilitat, necessiten pressupostos del govern posats al dia, i ara mateix estan tots en pròrroga. Volem pressupostos en totes les administracions, i els volem alineats amb els objectius de creació de riquesa i d’ocupació que tenen les empreses. Per què els volem? Per desenvolupar, entre d’altres, accions sota tres eixos estratègics: factors d’entorn, talent i infraestructures de mobilitat, tant físiques com digitals. Continuar llegint.

Share This