La Cecot qüestiona la proposta de les elèctriques que obligaria a les microempreses i autònoms a entrar en el mercat lliure elèctric

07/09/2020 | Bloc, Notícies

La Patronal Cecot ha tingut coneixement de la proposta de les elèctriques a la vicepresidenta Teresa Ribera perquè redueixi la potència que es pot contractar des del màxim actual dels 10 kW fins els 5 kW i que només ho puguin fer les persones físiques. Això suposaria que microempreses i autònoms haurien d’anar obligatòriament al mercat liberalitzat, que actualment manté uns preus més elevats que el regulat.

En un moment com l’actual, en el qual les pimes estan intentant suportar l’impacte que la COVID-19 està ocasionant en l’economia i en la seva activitat productiva, suggerir la possibilitat d’incrementar els costos de la factura elèctrica es fa impensable i afegeix un factor d’incertesa més a la presa de decisions en la gestió.

El cost elèctric és un factor de competitivitat empresarial, clau en molts sectors productius, i des de la Cecot s’han dut a terme diferents accions, també a instàncies europees, per a reclamar més transparència en el mercat elèctric espanyol; denunciar el greuge comparatiu del cost elèctric entre les indústries situades en diferents territoris per criteris polítics i no per criteris tècnics. En el cas de Catalunya, el cost d’aquesta situació supera els 300 milions d’euros anuals i afecta a més de 3.200 empreses però hi ha empreses afectades també en altres CCAA; demandar un model que afavoreixi la generació d’electricitat de manera distribuïda fins a 50MW; impulsar l’autoconsum per a aconseguir descarbonitzar les empreses; reduir les ineficiències del sistema elèctric; contribuir a la quota verda i aconseguir un preu competitiu.

Vols optimitzar la tarifa elèctrica de la teva empresa?

Per tal d’ajudar a les empreses a reduir el seu cost energètic, la Cecot posa a disposició de les empreses el Servei d’Assessorament en Optimització elèctrica, que t’ofereix gratuïtament:

  • Si tens el contracte més avantatjós per al teu perfil de consum i ajustat al context actual de preus, per optimitzar la despesa.
  • Si la teva comercialitzadora està facturant un preu segons el que s’estableix al BOE, sense afegir càrrecs extres.
  • Si la potència contractada s’ajusta a les necessitats productives de la teva empresa, per aconseguir maximitzar l’estalvi elèctric.

Més informació

Share This