El Govern rep el balanç d’actuacions per a l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya

11/05/2021 | Bloc, Notícies

  • El Govern aborda per primera vegada des d’una perspectiva transversal i de país el repte d’eliminar completament l’amiant a Catalunya.
  • La Comissió continua preparant el Pla Nacional per a l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya, amb l’objectiu d’aprovar-lo quart trimestre d’enguany.
  • El Govern també ha engegat l’elaboració de l’Avantprojecte de llei per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya, la memòria preliminar de la qual ha passat per un període de consulta pública.

El Govern ha rebut el balanç d’actuacions de la Comissió per a l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya (CEAC), l’organisme creat a finals del 2019 per abordar, des d’una perspectiva transversal i de país, l’objectiu d’eliminar completament aquest material nociu a Catalunya el 2032, l’any límit marcat per la Unió Europea. Abans, el 2028, s’haurà d’haver netejat aquells edificis o infraestructures de caràcter públic, com ara hospitals o centres escolars.

Així mateix, la Comissió continua treballant en l’elaboració del Pla Nacional per a l’Erradicació de l’Amiant a Catalunya, que inclou mesures com la redacció d’un avantprojecte de llei o la creació d’un cens de materials i productes que contenen amiant.

Accedeix a la Nota de premsa de la Direcció General de Comunicació de la Generalitat de Catalunya

Share This