1.320 milions d’euros per a autoconsum, bateries i climatització renovable

06/07/2021 | Bloc, Notícies

Catalunya és la regió que més ajudes percebrà amb gairebé 115 milions del total de 660 milions.

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), ha aprovat un Reial decret per a concedir 660 milions d’euros, ampliables a 1.320 milions, en ajudes per a instal·lacions d’autoconsum (fins a 900 milions), emmagatzematge (fins a 220 milions) i climatització amb energies renovables (fins a 200 milions).

Aquests programes, amb càrrec al pressupost del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, són les primeres línies a gran escala a nivell estatal dirigides específicament a autoconsum i emmagatzematge. L’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE) s’encarregarà de coordinar les actuacions i de fer un seguiment de la seva evolució, d’acord amb el procediment usat reeixidament des de 2019.

Sis Programes d’ajudes

Aquest paquet d’ajudes s’articularà per mitjà de sis programes. Els tres primers estan dirigits a sectors econòmics concrets, mentre que els tres últims, estan dirigits sobretot a habitatges.

  • Programa 1. Autoconsum i emmagatzematge en el sector serveis. Dotat amb 120 milions (20 milions per a emmagatzematge).
  • Programa 2. Autoconsum i emmagatzematge en altres sectors productius, com la indústria o l’agropecuari. Dotat amb 175 milions (25 milions per a emmagatzematge).
  • Programa 3. Incorporació d’emmagatzematge en autoconsums existents en sectors econòmics. Repartirà 45 milions entre les Comunitats Autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla.
  • Programa 4. Autoconsum i emmagatzematge en el sector residencial, el sector públic i el tercer sector. Amb una dotació de 215 milions (15 milions per a emmagatzematge.
  • Programa 5. Incorporació d’emmagatzematge en autoconsums del sector residencial, sector públic i tercer sector, amb cinc milions pressupostats.
  • Programa 6. Climatització i aigua calenta sanitària obtinguda amb renovables en el sector residencial, inclosa l’habitatge públic protegit. Comptarà amb 100 milions.

Es podrà subvencionar la inversió en equips i materials; l’obra civil; els equipaments electromecànics, hidràulics, de control i auxiliars; els sistemes de gestió i monitoratge, la redacció de projectes, memòries tècniques i direcció facultativa, entre altres actuacions.

FONT: IDAE. El Gobierno aprueba 1.320 millones de euros para autoconsumo, baterías y climatización renovable.

+ Informació:

Share This