Limitar el preu del gas posa en risc la competència elèctrica

20/09/2021 | Bloc, Notícies

La Cecot alerta que el RDL 17/2021 per reduir l’impacte de preus del gas pot posar en risc la competència en el mercat elèctric i acabar afavorint la reconcentració a les grans corporacions
  • Abad: “des de la Cecot entenem la reacció política d’impulsar un pla de xoc a l’increment de preus de la llum per mitigar l’alarma social. Tanmateix, un cop analitzat el Reial Decret-llei 17/2021 de mesures urgents considerem que el resultat que s’obtindrà pot anar en el sentit contrari a la voluntat del Govern ja que pot fer desaparèixer les petites companyies elèctriques, reduir la competència i reconcentrar el mercat elèctric”. 
  • La Cecot insisteix a la Ministra Teresa Ribera en la necessitat d’implementar amb urgència les transposicions de les directives europees a Espanya en matèria energètica per poder convertir el model energètic de base i garantir un sistema just a mig i llarg termini. “Som conscients que no tindrà un efecte immediat sobre els preus però és necessari impulsar aquesta via estructural si volem que tot el nostre teixit productiu pugui anar evolucionant cap a una economia descarbonitzada sense perdre competitivitat”.

Accedeix a la nota de premsa publicada per la Cecot, aquí.

Accedeix al RDL 17/2021 de 14 de septiembre, de medidas urgentes para mitigar el impacto de la escalada de precios del gas natural en los mercados minoristas de gas y electricidad.

Notícies relacionades:

Share This