Millorar la regulació d’energies renovables en edificis

05/01/2022 | Bloc, Notícies

El Decret LLei 28/2021, de 21 de desembre té per objecte modificar el Codi civil de Catalunya pel que fa als aspectes relatius a l’execució d’obres per a la millora de l’eficiència energètica o hídrica i la instal·lació de sistemes d’energies renovables en els edificis subjectes al règim de propietat horitzontal.

La reforma abasta cinc articles: l’article 553-25 (règim general d’adopció d’acords), l’article 553-26 (adopció d’acords per unanimitat i per majories qualificades), l’article 553-30 (vinculació dels acords), l’article 553-43 (elements comuns d’ús exclusiu) i l’article 553-44 (conservació i manteniment dels elements comuns.

L’aspecte més destacable és la reforma de l’article 553-25.2, que preveu la majoria simple dels propietaris que representin la majoria de quotes de participació per a aprovar els acords relatius a l’eficiència energètica dels edificis. Més concretament, es modifica la lletra b) i s’hi afegeixen quatre apartats nous amb les lletres d), e).

Accedeix al DECRET LLEI 28/2021, de 21 de desembre, de modificació del llibre cinquè del Codi civil de Catalunya, per tal d’incorporar la regulació de les instal·lacions per a la millora de l’eficiència energètica o hídrica i dels sistemes d’energies renovables en els edificis sotmesos al règim de propietat horitzontal, i de modificació del Decret llei 10/2020, de 27 de març, pel qual s’estableixen noves mesures extraordinàries per fer front a l’impacte sanitari, econòmic i social de la COVID-19, en l’àmbit de les persones jurídiques de dret privat subjectes a les disposicions del dret civil català.

Share This