Cecot constitueix un consell consultiu, presidit per Josep Rull, per activar palanques de canvi efectives en el model energètic

02/06/2022 | Bloc, Notícies

La Cecot ha constituït una Comissió d’Energia que actua com a òrgan consultiu de la mateixa patronal i que està format per una àmplia i diversa representació de perfils professionals. Aquesta Comissió ha de permetre detectar les palanques de canvi per a una transició efectiva del mercat energètic i actuarà com a plataforma d’anàlisi i divulgació sobre tots aquells factors que poden ser determinants econòmica i socialment.

Sota la presidència de l’advocat Josep Rull, director del compromís verd de Mútua de Terrassa  i la direcció de Josep Casas, director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot, una comissió multidisciplinar de professionals i experts de diferents àmbits analitzarà i debatrà mensualment sobre les grans qüestions que afecten la transició energètica, especialment del sector empresarial, amb l’objectiu d’aportar opinió, visió i recomanacions a la política energètica i a la lluita contra el canvi climàtic a Catalunya. 

Durant la reunió de constitució de la Comissió, a la que també hi han participat el president de la Cecot Antoni Abad i el secretari general, Oriol Alba, Josep Rull ha expressat que “la Cecot sempre ha estat una entitat que s’ha caracteritzat per pensar en gran i per tenir una visió àmplia i de país. El debat de les renovables no és un element perifèric, és un element estructural i un dels reptes més importants al que ens enfrontarem com a societat els propers trenta anys. És per això que la Cecot amb aquesta comissió vol treballar en aquest àmbit pel benefici de la mitjana i petita empresa i del conjunt de la societat”.

Composició de la Comissió d’Energia de la Cecot

Josep Rull, advocat, exconseller de Territori i Sostenibilitat i president de la Comissió; Manel Torrent a títol particular; Pere Soria, responsable de desenvolupament de negoci de l’empresa Circutor, SA; Esther Izquierdo i Joaquim Daura del CEEC – Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya; Jordi Serra del CBC – Clúster Bioenergia Catalunya; Oriol Xalabarder CEO de l’empresa Electra Caldense, SA; Maria Buhigas, experta en estratègia urbana de l’empresa Urban Facts; Josep Mª Serena expert en medi ambient i energia; Carmen Gimeno i Irene Bartol sòcies del despatx professional Verdia Legal, SLP; David Garrofé de l’empresa Binillum, SL; Carles Vidal de l’empresa The Energy House Group, S.L i Josep Casas, director de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot.

Share This