“Hem tingut la tranquil·litat de tenir algú al costat de confiança que ho ha supervisat tot”

14/06/2022 | Testimonials

Fustes Terrassa és una empresa fundada l’any 1974. Son majoristes en productes elaborats i semielaborats de la fusta i ofereixen serveis de tall a mida i cantejat. Fa uns mesos que han decidit invertir en una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic per a la seva nau ubicada al polígon de Can Petit de Terrassa.

Han instal·lat un total de 52 mòduls solars que tenen una potencia de 23,21 kWp i que generen 30.167 kWh o, el que és el mateix, el 63,7% de la seva necessitat elèctrica. Fustes Terrassa podrà estalviar el 58% de la part d’energia de la seva factura i amortitzarà la instal·lació en menys de 3 anys, a la vegada que podrà estalviar més de 62.000€ en els 25 anys de vida de la seva instal·lació. En total, doncs, evitarà l’emissió de 178,7 tones de CO2 a l’atmosfera!

Hem volgut preguntar-los perquè van decidir invertir en una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic i perquè han confiat en la Cecot per assessorar-los en aquest projecte.

Per què heu decidit invertir en una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic a la vostra empresa?

Des de fa molts anys és un projecte que teníem en ment, però que desestimàvem per l’elevat cost total de l’operació. Els bancs, a més, no acceptaven la pignoració de les plaques i fins i tot exigien hipoteques sobre béns dels socis de l’empresa! Ara amb les ajudes dels fons europeus i de l’ajuntament, finalment, hem pogut donar-li viabilitat! Estem molt contents. Un dels principals motius i donat que som una empresa i com a tal, ha de tenir rendibilitat, és el motiu econòmic lògicament, però també hi ha la consciència social global de que, o fem alguna cosa i canviem la manera com funcionem energèticament entre tots, o el futur que deixarem als nostres fills i filles serà força complicat! 

Per què heu confiat en Cecot Energia per assessorar-vos en aquest projecte  d’autoconsum fotovoltaic? Com us ha ajudat?

Nosaltres som un magatzem de fustes i venem materials de fusteria i construcció. És el que sabem fer! Però de plaques i instal·lacions solars no hi entenem gaire. La Cecot ens ha facilitat el contacte amb diferents empreses que s’hi dediquen, i hem tingut la tranquil·litat de tenir algú al costat de confiança que ho ha supervisat tot.

Què diríeu a una empresa que s’està plantejant apostar per fonts d’energia renovables com la fotovoltaica però que encara té dubtes?

Suposem que a aquestes alçades ja deu quedar poca gent que tingui dubtes, donat els preus de l’electricitat. De totes maneres, els diríem que entre tots hem de fer possible un futur millor! I que s’ha d’aprofitar aquest moment en què , a més, fer una instal·lació fotovoltaica és viable econòmicament!

Share This