“Ha estat una experiència excel·lent, que ens ha fet renovar el càlcul de petjada de carboni per aquest 2022, i esperem per als propers anys”

16/05/2023 | Testimonials

Des de la seva fundació el 1962, MOEHS és un grup dinàmic de companyies que centra la seva activitat en el camp de la química fina, especialment, en la fabricació d’ingredients farmacèutics actius (API)per a la indústria farmacèutica internacional.
Hem volgut preguntar-los per què van decidir dur a terme el càlcul de petjada de carboni corporativa del 2017-2022 i per què han confiat en Cecot Energia per elaborar aquest estudi.

Per què heu decidit realitzar el càlcul de petjada de carboni de l’organització?
El Grup MOEHS, disposa a Espanya de Centres Productius a Rubí, Castellbisbal, Polinyà, Polanco a més de les oficines centrals a i un centre d’Investigació a Rubí. Des dels seus inicis, amb la planta productiva de Rubí, MOEHS sempre ha estat compromesa amb el Medi Ambient, disposant de les primeres depuradores industrials existents a la conca de la riera de Rubí, i fent una gestió dels residus basada a prioritzar la recuperació interna i reutilització des de primera instància.
Tot i que la petjada de carboni, MOEHS no la calculava de forma oficial i sistematitzada, ja des de 2015 es feien servir models internacionals de càlcul, aplicant inicialment els valors que es publicaven a Anglaterra, posteriorment els de la Generalitat de Catalunya. Per tant, podíem fer un seguiment estimat de les emissions en els abasts 1 i 2, que eren publicats en plataformes com ECODESK (que pertanyien a PSCI) a on els nostres clients tenien accés.
És l’any 2017 quan, MOEHS es planteja anar més enllà i acomplir plans interns formals per optimitzar i/o reduir l’ús d’energies; l’empresa es trobava en creixement sostingut i, per tant, la necessitat d’energies creixia al mateix ritme, i era el moment d’optimitzar el seu ús (principalment gas i Aigua), aconseguint uns resultats significatius en ambdós aspectes.
I tot seguit, tot va caure pel seu propi pes, aquestes millores, quedaven reflectides en els càlculs interns de l’abast 1 i 2, i després de fer-ne un informe intern, va arribar el moment d’ampliar el càlcul i fer-lo de manera sistematitzada. Per tant, vàrem decidir buscar una entitat externa que ens acompanyés en aquesta tasca i que a més, si fos necessari ens pogués proporcionar ajuda, consultoria i allò que calgués per poder contribuir a fer més efectius i eficients l’ús de les diferents energies.

Per què heu confiat en Cecot Energia per realitzar aquest estudi?
MOEHS ja havia confiat per a petites tasques amb Cecot, i arran d’unes xerrades vàrem conèixer Cecot Energia, i que podien guiar-nos, ajudar-nos i com no realitzar el càlcul. Cecot com a patronal multisectorial que promou i defensa de forma ètica els interessos de les empreses catalanes, té gran prestigi en molts dels àmbits que tracta; i en conèixer l’aspecte de càlcul de petjada de Carboni, saber que ens poden assessorar en cas de necessitat, no vàrem dubtar a iniciar aquest “petit” però important projecte anual, que ens aporta coneixement, seguiment i control d’aspectes ambientals de gran rellevància.

Com resumiríeu la vostra experiència? Aquest estudi us ha resultat d’utilitat?
Únicament puc dir que s’han complert tots els objectius: comunicació fluida, seguiment de les dades presentades, assessorament en com aconseguir les dades, dedicació, rapidesa quan ha estat necessària, presentació i explicació de resultats de forma entenedora. Per tant, ha estat una experiència excel·lent, que ens ha fet renovar el càlcul per aquest 2022, i esperem per als pròxims anys.
L’estudi, inicialment ens ha aportat context, sabem on som, sabem que hem millorat els últims anys, i ens ha aportat a més la possibilitat de saber en quins aspectes podem millorar i avançar en el camí de l’eficiència energètica i reduir la petjada de carboni.

Què diríeu a una empresa que s’està plantejant realitzar el càlcul de petjada de carboni?
Potser i segons la manera de fer nostra, seria que abans de fer aquest càlcul, fessin una primera aproximació interna, que sàpiguen de què estan parlant; hi ha mètodes de càlcul estimats molt senzills que aporten una aproximació i et situen, així mateix poden començar a recopilar dades que seran essencials en un càlcul més sistematitzat. Posteriorment, que es posin en mans d’equips com  Cecot Energia, on podran treure un profit real de totes les dades, i un cop en tinguin el mural complet, actuar i reduir costos energètics que redundaran a més en una millora ambiental.

Vols que t’informem dels serveis que ofereix la nostra Oficina per a la Transició Energètica? Fes clic aquí i omple el formulari. El nostre equip es posarà en contacte amb tu ben aviat.

Share This