Impacte de la Nova Directiva Europea de Report de Sostenibilitat Corporativa en les Memòries de Sostenibilitat Empresarial

08/02/2024 | Bloc, Notícies

El passat 8 de febrer de 2024, la Cecot, en col·laboració amb el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, va organitzar una sessió informativa centrada en la nova Directiva de Report de Sostenibilitat Corporativa (CSRD). Aquesta jornada va tenir com a objectiu explicar les implicacions de la nova normativa que obliga a les empreses a realitzar un model de reporting més exhaustiu i detallat en les seves memòries de sostenibilitat. El propòsit d’aquesta directiva és millorar la comprensió de l’evolució, els resultats, la situació i l’impacte de les empreses.

La nova normativa europea busca incrementar la transparència en l’àmbit ambiental, social i de governança (ESG). A més, amplia el ventall d’empreses que estan obligades a reportar aquesta informació no financera. Aquesta sessió informativa va servir per orientar les empreses sobre aquest nou marc normatiu i ajudar-les a dissenyar les seves estratègies futures.

Un dels aspectes clau abordats en la jornada va ser l’impacte que aquesta directiva pot tenir a curt i mig termini sobre les PIMES. Les empreses han de comprendre com adaptar-se a aquestes noves exigències i com poden beneficiar-se d’una major transparència i compromís amb la sostenibilitat. La sessió informativa va proporcionar una visió detallada i pràctica de com les empreses poden adaptar-se a la nova Directiva de Report de Sostenibilitat Corporativa (CSRD). Els ponents van oferir perspectives valuoses sobre els desafiaments i oportunitats que aquesta normativa presenta, ajudant les empreses a comprendre millor com integrar la sostenibilitat en les seves operacions i estratègies. Aquesta jornada és un pas important per assegurar que les empreses estiguin preparades per complir amb les noves exigències i aprofitar els beneficis d’una gestió més transparent i sostenible.

Share This