Diari de Terrassa – Dossier Eficiència Energètica 09/03/2024

12/03/2024 | Bloc, Notícies, Sense categoria

La implicació de les empreses en la conversió cap a la transició energètica és primordial i, d’això, en són molt conscients a l’Oficina per a la Transició Energètica de la patronal egarenca Cecot. Josep Casas, el seu director, manifesta que estan detectant un increment de l’interès per part de les empreses en iniciar el seu camí cap a la transició energètica i la seva valoració és que es tracta d’un fet “molt positiu, socioeconòmicament parlant”. En el cas de l’eficiència energètica, Casas diu que “forma part dels principals eixos per poder dur a terme aquesta transició energètica com ho són la descarbonització, la seguretat energètica, el mercat de l’energia i l’R+D+I”.

“Dins del sector empresarial, i en especial en l’entorn industrial, l’eficiència energètica és una de les mesures clau que, juntament amb la generació d’energies renovables i la descarbonització dels seus processos, és a dir, anar prescindint de l’ús de combustibles fòssils, han de permetre a les empreses ser més sostenibles alhora que competitives”, assegura Casas.

A més, apunta que “cal recordar que per moltes empreses industrials l’energia és una de les despeses més importants i per altres és la principal”. Hi ha fonts de generació renovable més econòmiques i sostenibles, com la solar fotovoltaica, la biomassa o els biogasos entre d’altres, si bé, són solucions que “no acostumen a resoldre el 100% de les necessitats energètiques de les indústries, que han de continuar comprant l’electricitat al mercat elèctric o energies d’origen fòssil pels seus processos de calor. D’aquí la  importància de l’eficiència energètica per al sector empresarial” declara Casas.

ACCEDEIX A LA PUBLICACIÓ

Share This