Diari de Terrassa – La Cecot demana una legislació “més clara i precisa” per a la retirada de l’amiant

09/05/2024 | Bloc, Notícies

La Comissió d’Energia de la Cecot demana un pla nacional per abordar la gestió i retirada de l’amiant a Catalunya que “marqui uns objectius més clars, mecanismes de seguiment, terminis realistes, pressupostos proporcionals a la magnitud del repte i una alta implicació de les administracions per agilitzar els tràmits”. L’òrgan consultiu de la patronal amb seu a Terrassa celebra la posada en marxa del visor interactiu de cobertes amb fibrociment per part de la Generalitat, però considera que l’Avantprojecte de llei d’erradicació de l’amiant “presenta mancances informatives i de transparència pel que fa a pressupostos, ajuts i mesures de finançament per la retirada d’aquest material tòxic que segons la UE ha de desaparèixer de les edificacions abans del 2032”. Així, la comissió demana una legislació “més precisa i concreta”.

El consell consultiu de l’organització multisectorial, que junt amb l’Oficina per la Transició Energètica (OTE) de la Cecot va presentar a principis d’any un plec d’al·legacions a l’avantprojecte de llei, calcula que el cost que suposaria retirar i substituir la meitat dels prop de 4 milions de tones de fibrociment que es creu que hi ha a Catalunya, podria superar els 14 mil milions d’euros. Lamenten que és “una despesa que hauran d’afrontar principalment les empreses” i, en aquest sentit, reclamen un pla de treball que contempli finançament, ajudes o incentius.

Accedeix a la noticia

Share This