Nova línia d’ajuts pel foment de la implantació d’energies renovables per autoconsum fotovoltaic

02/10/2020 | Bloc, Notícies

El passat 25 de setembre es va publicar la convocatòria de la nova línia d’ajuts per a fomentar la implantació d’energies renovables per autoconsum fotovoltaic.

Els principals objectius de la iniciativa seran avançar en la descarbonització de la indústria, aprofundir en l’aprofitament dels recursos energètics autòctons i biosostenibles per part de les empreses catalanes, i incentivar la constitució de comunitats energètiques i sistemes de renovables participats.

D’aquesta manera, s’incentiva que el sector productiu del país prengui part en la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic, i al mateix temps guanyi competitivitat.

El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha definit els criteris per a la seva aplicació a Catalunya, si bé els recursos i la gestió aniran a càrrec de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE).

Així, per a la utilització d’energies renovables per a usos elèctrics es destinarà 1,25 milions d’euros a projectes d’energia fotovoltaica en l’àmbit industrial o en els serveis, amb una potència d’entre 100 i 500 kW.

L’IDAE podrà avançar aquesta subvenció a fons perdut al beneficiari que així ho sol·liciti mitjançant una bestreta del 80% de l’ajuda atorgada, amb l’objecte de facilitar el finançament dels projectes.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de novembre de 2020.

Share This